Lapinlahti Kruisinki 2018 alkoi perjantaina Unskalta

Lapinlahti Kruisinki 2018 alkoi perjantaina Unskalta

Syyskuun 2018 Lapinlahti Kruisinki takana! Se oli jo 13 tapahtuma. Tänä vuonna tosin pidettiin perjantai-illan kokoontuminen kesällä avatulla Unskalla, Alapitkällä. Oli muuten Unskan piha täynnä: 60 autoa oli paikalla, ja matka jatkui Nilsiään. Ja  kuten aina ennenkin, Matin ja Liisan Asemalla kokoonnuttiin ja polkaistiin pääkruisinki käyntiin. Lauantain pääkruisingissa Matin ja Liisan Asemalta eli Matiskilta lähdettäessä oli jo reilusti yli 200 ajoneuvoa ja 500-600 ihmistä. Koko viikonloppuna ajoneuvoja oli 250 ja ihmisiä reilut 700. 

Lapinlahti Kruisinki 2018

Matin ja Liisan Aseman ensimmäisen blogipäivityksen kunniaksi kerrotaanpa tässä lyhyt historiikki Lapinlahti Kruisingista. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2006. Vuosina  2004-05 kolme kaverusta, Aarne Karjalainen, Harri Hyvönen ja Timo Majala, pohtivat porukalla, miksei omalla kylällä voisi olla vanhojen autojen kruisailua isommallakin porukalla kuin oman trion voimin. Timon ansiosta oli erinomaisen helppoa valita tulevankruisailutapahtuman tukikohdaksi Matin ja Liisan Asema.

Ensimmäisellä kerralla vuonna 2006 mukana oli 23 autoa, ja Matiskin pihasta alkanut reissu ajeltiin Iisalmeen. Parin seuraavan vuoden tapahtuma-ajot huristeltiin lähitienoolla, mutta sitten tulivat rokkihommat mukaan ja Alapitkän nuorisoseurantalolla jammailtiin ajojen jälkeen. Porukkaa alkoi olla tapahtumassa paikalla jo ihan reilusti.

Vuosien 2012-13 hujakoilla iltajuhlat piti siirtää jo Siilinjärvelle, ja pari vuotta sitten oli suuntana Nilsiä ja Tahkovuori. Tapahtuma oli paisunut ja venynyt parin yön mittaiseksi. Lähin reilun kokoinen majoitustila löytyi Nilsiästä, ja onhan sinne mukana kruisailla. Mutta Matin ja Liisan Asemalta aina liikkeelle lähdetään!

Tämän hetken pääjärjestäjiä on kolme: Mika Asikainen, Timo Majala ja Harri Hyvönen. Talkoissa ovat mukana lisäksi Route 5 Roamersiin kuuluvat jäsenet ja kruisinki-viikonloppuna on apuna noin 30 vapaaehtoista ja siilinjärveläinen Moottoripyöräkerho Siilin Talli MC.

Kahtena edellisenä vuonna on Lapinlahti Kruisingissa ollut myös Miss Route 5 -kilpailu, PinUp-tyylinen rento Missikisa, jonka järjestävät Anne Tuovinen, Mari Tuovinen ja Teija "Tepu" Tolonen.